Hız kesmeden devam eden dijital dönüşüm sürecimizde uzaktan eğitim, evden çalışma, dijital terapiler derken şimdi sıra festivallere geldi. Bu kapsamda dünyada ilk kez uluslararası bir etkinlik seyircileriyle artırılmış gerçeklik (AR) aracılığıyla buluşuyor.

Uluslararası Göç Filmleri Festivali‘nin açılış ve kapanış törenleri koronavirüs sebebiyle augmented reality (AR) teknolojisi kullanılarak 3B sanal stüdyolarda yapılmaya karar verildi.

Film Festivallerini Devralan Arttırılmış Gerçeklik Teknolojisi
Festival Tanıtım Görseli

Etkinlik artırılmış gerçeklik teknolojisiyle dijital olarak Gaziantep’teki tarihi Mecidiye Han’da başlamışken 21 Haziran’da gerçekleştirilmesi planlanan kapanış töreni ise İngiltere’deki Stonehenge Anıtı ile Göbeklitepe’nin harmanlanmasıyla oluşturulan sanal sahne aracılığıyla seyirciyle buluşmaya hazırlanıyor.

14 haziranda başlayan dünyanın en büyük ve en geniş tematik film festivali olan Uluslararası Göç Filmleri Festivali 21 Haziran 2020 tarihine ​​kadar online olarak gerçekleşmeye devam edecek.

Festival boyunca 30 ülkeden 45 film gösterilecek ve birçok film yapımcısı, basın mensubu, sivil toplum örgütünden katılımcı ve aynı zamanda hem ülkemizden hem de dünyanın farklı yerlerinden akademisyenler bir araya gelecek.

Uluslararası Göç Filmleri Festivali kapsamında gösterilen filmleri www.festivalscope.com‘a üye olarak ücretsiz olarak izleyebilirsiniz. Ancak izlemek isteyenlerin önceden rezervasyon yaptırması gerekiyor. Filmler 24 saatlik bir süre için rezerve edilebiliyor. Eğer bu süre içinde filmi izlemezseniz ayırttığınız bilet bir başka sinemaseverle buluşması adına yeniden aktif hale getiriliyor.

Festival, organizatörlere göre “göçün tarih boyunca tüm ulusların deneyimlediği ortak bir hikâye olduğunu” vurgulamayı ve bu konuda farkındalık yaratmayı amaçlıyor.

Bu festivalin toplumları göçün medeniyete katkılarını, toplumlar arasındaki kültürel etkiyi ve uyum süreçlerini yeniden değerlendirmeye yönlendirebileceği düşünülüyor.

Açılış töreninde üç farklı kategoride yarışacak filmler de tanıtılırken, filmlerin yarışacağı kategoriler ise sırasıyla şöyle:

  • Uluslararası Uzun Metraj
  • UNICEF Uluslararası Kısa Film
  • Aynı Gemi Kısa Film

Anadolu Ajansının Global İletişim Ortaklığı ile festivalin Uluslararası Uzun Metraj Film Yarışması’nın en iyi film ve senaryoyu belirlemek üzere bir araya gelen 7 kişilik jürisine ödüllü yönetmen Nuri Bilge Ceylan başkanlık ediyor.

Ayrıca jüride Danny Glover, Emir Hadzihafizbegovic, Joan Chen, Lone Scherfig, Sandy Powell Seyyid Şahap Hüseyni birbirinden önemli sinema profesyonelleri yer alıyor.

Festival boyunca alanında uzman isimlerle, masterclass eğitimleri, atölyeler düzenleniyor. Aynı zamanda sinemanın önde gelen isimleriyle de festivalin Instagram hesabından paneller düzenleniyor.

Instagram canlı yayınları için katılım sınırı bulunmazken atölye çalışmaları ve masterclass eğitimleri için kayıt yaptırmanız gerekiyor. Bu etkinlik takvimine festival sayfasından ulaşabilirsiniz.

Bu tür girişimler, Covid-19 süresince etki alanını giderek genişleten dijital dönüşümün sıradaki hedefinin hangi sektör olacağı sorusunu akıllara getiriyor.Film Festivallerini Devralan Arttırılmış Gerçeklik Teknolojisi

Kaynak: Webrazzi

Share:

administrator

Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi 4. Sınıf öğrencisi olan İrem; eğitim teknolojileri ve psikolojisi, sosyal psikoloji, dil öğreniminde teknolojinin etkisi gibi alanlarda öğrenime ve paylaşıma olan ilgisiyle beraber geleceğin nerede olduğunu araştırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir