Sahip olduğumuz fiziksel dünyayı manipüle etme becerimiz bizi tatmin etmediği için çareyi sanal dünyalar yaratmakta arıyoruz. VR teknolojileri artan nüfus ve büyüyen rekabetle birlikte bizlere  yepyeni bir dünya sunarak, adeta hızır gibi yetişti.

Her şey beklendiği gibi giderse, bundan yaklaşık 5-10 yıl sonra evlerimizdeki dekorasyonun büyük bir çoğunluğunu dijital eşyalarımız oluşturabilir. Fiziksel televizyonun yerini duvara yansıyan sanal bir ekran, tabloların yerini ise bizim canımız istediğinde değiştirebildiğimiz sanal çerçeveler alabilir. Şu an için bunları yapabilecek kadar devamlılık sağlayabilen akıllı gözlüklerimiz yok maalesef. Elimizdeki gözlükler bir süre kullanıldıktan sonra baş dönmesi veya baş ağrısı yaparken ağırlıkları ve biraz kaba durmaları da cabası. Ancak yine de bir akıllı gözlük alıp bu deneyime başlamak, geleceğe hazırlanmak için akıllıca bir tercih olabilir.

Akıllı gözlüklerden birisi de geçtiğimiz yıl 2295 dolarlık geliştirici versiyonu ile piyasaya sunulan Magic Leap isimli gözlük. Müzik ve Podcast yayını konusunda dünyanın en çok kullanılan uygulaması olan Spotify’ın geliştirdiği Magic Leap uygulaması ile odanızı dinleme listeniz ile dekore edip farklı bir odaya geçtiğinizde farklı müzikler dinleme şansına sahipsiniz. Yani, salonunuzda televizyonun yanına rock müzik listenizi yerleştirirken, meditasyon yapmak istediğiniz bir odaya daha rahatlatıcı müzikler yerleştirebilirsiniz. Aynı zamanda sevdiğiniz, size huzur veren bir ormanın içine kendinizi ışınlamanız da mümkün. Ayrıca bilgisayarınızdan Spotify’a girip istediğiniz şarkıların fotoğrafını istediğiniz fotoğrafla değiştirerek duvarınıza hem şık görünen hem de tıkladığınızda müzik çalan bir tablo ekleyebilirsiniz.

Artırılmış gerçeklik (AR) ve sanal gerçeklik (VR) dünyasının vaat ettiği yenilikler sınırsız ve yakın gelecekte daha fazlasını da mutlaka göreceğiz.

Share:

administrator

1997’de Nevşehir-Ortahisar’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde Basım Teknolojileri eğitimi görüyor. Gazeteciliğe ve doğru bilgi alma hakkına inanan Hasan, bir Onaran olarak sosyal inisiyatifin ve eğitimin gücüne inanıyor, geleceğin nerede olduğunu araştırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir