Artık hayatımıza dahil olması için gün saymaya başladığımız otonom sürüş teknolojilerinde dev teknoloji şirketlerinin test sürüşleri ve yatırımları devam ediyor. Daha önce Toyota ile birlikte araç üreteceğine ve akıllı şehir platformu metropolis’e dair haberlerini aktardığımız NVIDIA, geleneksel bir araca taktığı eklentiler ile yaptığı test sürüşünü yayınladı.

NVIDIA’nın; Perception, localization ve planning/control software isimli 3 aşamaya indirgenen otonom teknolojisi Santa Clara ve California gibi merkezi yerlerde denenmeye devam ediyor. Detaylı bilginin verildiği blog yazısında belirtildiğine göre; bir yolculuk sırasında farklı amaçlara uygun Deep Neural Network (Derin Sinir Ağları) çalışıyor. Yoldaki yaya-araba gibi engelleri tanıması için DriveNet ismi verilen algoritma çalışırken, LaneNet şeritleri kontrol ediyor. WaitNet, LightNet ve SignNet ise trafik ışıkları, tabelalar gibi aracın beklemesi gereken anları tespit ediyor. Bu sırada arka planda çalışan ClearSightNet ise kameraların düzgün görüp görmediğini anlık olarak kontrol ediyor.

Otonom araç teknolojilerinin neredeyse hazır hale geldiği, birkaç yıl içinde ana akım hale geleceğini öngörmek mümkün ancak yakın gelecekte yaşanması muhtemel kazaların nasıl etki yaratacağını, politik savaşların ve lobilerin bizi nasıl yönlendireceğini bilemiyoruz.

İlgili içerik:

[button color=”red” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.gelecekburada.net/otonom-araclar-hakkinda-sormamiz-gereken-5-soru/”]Otonom Araçlar Hakkında Sormamız Gereken 5 Soru[/button]

Share:

administrator

1997’de Nevşehir-Ortahisar’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde Basım Teknolojileri eğitimi görüyor. Gazeteciliğe ve doğru bilgi alma hakkına inanan Hasan, bir Onaran olarak sosyal inisiyatifin ve eğitimin gücüne inanıyor, geleceğin nerede olduğunu araştırıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.