Günlük yaşantımızda kullandığımız eşyaların esasında ne kadar “kullanışlı” olduğunu hiç düşündüğünüz oldu mu?

Birileri düşünmüş. Hem de tam tamına 18 ay. Evet, günlük hayatımızın ve özellikle kampçıların vazgeçilmez malzemesi olarak kullanılan yeme-içme aletinin nasıl bir tasarıma sahip olması gerektiği konusunda 18 ay boyunca mühendislik ve tasarım çalışmaları yapan üreticiler Morsel Spork’u geliştirmişler.

Bir çatal mı, kaşık mı, spatula mı; tam olarak buna ne denmesi gerektiğini bilmeyen yaratıcıları bu bilinmezliğe bir son vermek adına geliştirdikleri alete Spork ismini vermişler. Geleneksel spor ve kamp eşyalarında gördükleri eksiklikleri çözen daha iyi bir gereç tasarlamak isteyen ürün tasarım ajansı Hadson Gear, 18 ay sonra bu hedeflerine ulaştıklarını kanıtlar bir ürün ortaya koyduklarını düşünüyor.

Morsel’i diğerlerinden ayıran en önemli özelliği fonksiyonel ve ele tam oturan bir tasarıma sahip olması. Özellikle mobil insanlar için dışarıda yemek yemenin zorluğunu bir iç görü olarak alan Hadson Gear ekibi, Morsel’i bir kavanoz, kase ya da konserveden yemek artığı bırakmadan kolayca yemek yiyebilme deneyimi sunacak şekilde tasarlamış.

Morsel şu sıralar gıdaya uygun malzemeleri temin etmek, ilk partinin üretimini sağlamak ve enjeksiyon kalıplarını üretmek için kitlesel fonlama platformu kickstarter’da destek bekliyor. Yenilikçi ve işlevsel mutfak aletleri konusunda Morsel’in bir başlangıç olduğunu söyleyen bu ekibe destek vermek isterseniz buradan ilgili sayfaya ulaşabilirsiniz. Ayrıca bu çok yönlü ürünün Instagram sayfasına göz atabilirsiniz.

Yaşam biçimlerimiz, yeme-içme alışkanlıklarımız değişirken kullandığımız araç ve gereçler de pek tabii bu değişime ayak uydurmaya başlıyor. Morsel örneğinde de gördüğümüz gibi; üreticiler yeme-içme alışkanlığının mobilize olduğunu bir iç görü olarak saptayıp bu ürünü geliştirmiş. Tarihte çatalı ilk kullanan Antik Yunan döneminden bugüne kadar form değiştiren yeme-içme araçları bakalım Mars’ta hayat başladığında veya sanal gerçekliğin hakimiyet kurduğu bir dünyada nasıl bir forma dönüşecek.

Share:

1989’da İstanbul’da doğdu. 2013 yılında Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Bilgi Üniversitesi Pazarlama İletişimi Yüksek Lisans eğitimiyle birlikte tasarım, iletişim, pazarlama ve teknoloji dinamiklerinin birleştiği platform ve projelerde çeşitli görevler almakta. 2015’te yaşadığı çevre ile dialog kurmak isteyenleri bir araya getiren sosyal sorumluluk topluluğu Onaranlar Kulübü’nün ve dünyanın ilk konsept 3 boyutlu yazıcı mağaza ve kafesi 3Dörtgen’in kurucu ekibinde yer aldı. Halen 3Dörtgen’de Pazarlama İletişimi Yöneticiliği görevini sürdürürken geleceğin nerede olduğunu araştırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir