Günde ortalama 7 dakika okuyan bir toplumuz. Okuduklarımız da, büyük ihtimalle, mahmur gözler eşliğinde favori parmağımızı kullanarak kaydırdığımız haber başlıkları. Başlıkların yanında biraz da e-kitap sayfalarını çeviriyorken bir engel de Microsoft’tan geldi.
Microsoft, mağazasındaki kitaplar kategorisini kaldırarak tüm e-kitap satışlarına son verdi. Daha önce satın alınan e-kitaplar, Temmuz ayının başlarında kullanıcı kitaplıklarından kaldırılacak ve ücretsiz olanlar da silinecek. Şirket, satın aldıkları veya önceden sipariş ettikleri kitaplar için kullanıcılara tam geri ödeme yapacak.
Birkaç yıl önce, Microsoft e-kitaplara şirket için önemli bir içerik kategorisi olarak bakıyordu. Teknoloji devi, 2012 yılında Barnes & Noble ile ayrı bir Nook Medya şirketi oluşturmak için 300 milyon dolar yatırım yaptı ancak çift 2014 yılında kendi anlaşmalarını sonlandırmıştı .

Şirketin resmi nedeni, Microsoft Mağazası’nın (Microsoft Store) stratejik odağını düzene koymaya çalışıyor olması. Şirketin artık Amazon, Apple Kitaplar ve Google Play Kitaplar ile rekabet etmeye çalışmakla ilgilenmediği görülüyor.
Microsoft’tan e-kitap satın aldıysanız, Temmuz ayında her şey kaybolana kadar onlara Edge tarayıcıdan erişmeye devam edebilirsiniz. Temmuzdan sonra ise otomatik olarak geri ödeme almayı bekleyebilirsiniz.
Kaynak: ZDNet