Alaska’da deniz ekosistemi üzerine çalışmalar yapan Alaska Balıkçılık Bilim Merkezi (NOAA), balık ve deniz memelilerini takip ediyor, habitatlarını ve besin zincirlerini inceliyor. Çalışmaları için oşinografik ve biyolojik verilerden yararlanan bilim insanları için çok zahmetli olan ve uzun yıllar alan bu süreçler, yapay zekâ sayesinde oldukça kolay hale gelecek.
Model arktik deniz buzullarında yapılan araştırmalar sürecinde çekilen fotoğrafları kullanarak Kutup ayıları, buzul fokları ve diğer birçok deniz memelisini tespit edebilecek. Buzul fokları yavrulama, dinlenme ve yıllık deri değiştirme/tüy dökme dönemlerini arktik denizlerde gerçekleştiriyor. Devasa büyüklükteki buzullarda kutup ayıları, bu fokları avlamaya çalışır. Bu iki tür, buzul deniz ekosistemlerinde önemli bir yere sahip ve Alaska yerel halkı için hayati bir kaynak.
Bu canlıların korunması ve takibi için, sayılarının bilinmesi ve popülasyondaki değişimlerin doğru şekilde takip edilmesi oldukça önemli.
Bilim insanlarının üzerinde uzun zaman harcadığı bu çalışmaların kolaylaşmasında etkili olacak bu modelin olumlu sonuçlarını sabırsızlıkla bekliyoruz.
Bu da ilginizi çekebilir:
[button color=”red” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.gelecekburada.net/wildtrack-yapay-zeka-ile-hayvanlarin-izini-suruyor/”]WildTrack Yapay Zeka İle Hayvanların İzini Sürüyor[/button]
Kaynak: ENN