Geleneksel ve öğretmen temelli eğitim methodlarından öğrenciyi temel alan methodlara yönelinmesiyle beraber özellikle yabancı dil eğitiminde tema ve aktivite bazlı öğrenme süreçleri başlamış oldu.

Geleneksel uygulamalardan ayrılan göreve dayalı dil öğretimi (Task Based Language Teaching) öğrencileri farklı disiplinlerden temalarla buluşturarak belirli görevler üzerinde çalışırken dil öğrenimlerini sağlayan bir tutumu benimsiyor.

Göreve dayalı dil öğretimi (TBLT) ve içerik temelli dil öğretimi modeli (CBI) üzerine oluşturulan dersler öğrencilerin ilgi alanlarını da dikkate alarak onları yabancı dilde etkileşimlerde bulundurmaya yönlendiriyor.

Bu iki modeli sınıflara taşıyan en önemli uygulamalardan biri de Van Gogh Müzesi tarafından Okulda Van Gogh projesine ek olarak hazırlanan “Van Gogh ile Uzaktan Eğitim” modülü oldu.

Okulda Van Gogh

İlkokul ve ortaokul öğrencileri için tasarlanan Vincent van Gogh ile ilgili ücretsiz dijital derslere kolayca ulaşabiliyorsunuz. Dersler ilk olarak sınıflarda verilen eğitimlerin teknolojiyle desteklenmesi baz alınarak tasarlansa da uzaktan eğitime de adapte edilmiş durumda.

Tüm dersler video, resim, ödevler ve interaktif sınav soruları gibi çeşitli unsurları içeren Vincent van Gogh’un hayatı ve çalışmalarından oluşuyor.

Eğitimde Sanat: Okulda Van Gogh

Öğrencilerin sanatla buluşmasına olanak sağlayan bu dijital dersler aynı zamanda öğretmenlere de ders planlarını göreve dayalı öğretim modelleriyle birleştirme imkanı sağlıyor.

Derslerin her biri ayrı yaş gruplarına ve ders konularına göre düzenlenmiş durumda. Öncelikle ilkokul ya da ortaokul seçeneklerinden birini seçip daha detaylı arama yapmak için yaş grubunuzu belirleyip alan tercihinize göre de uygun seçenekleri filtreleyebiliyorsunuz.

Okulda Van Gogh
Derslerin süresini, ilkokul-ortaokul uygunluğunu, yaş grubunu, konusunu gösteren arayüz

Sanat, coğrafya, tarih, dil bilim, yabancı dil gibi birçok alanda hazırlanan İngilizce ve Fransızca dersleri inceleyebileceğiniz ve öğretmenler için detaylı ders planları da sunan platform derslerin kaç dakikada işlenebileceğine kadar her türlü bilgiyi sunuyor.

Okulda Van Gogh
İngilizce-Fransızca ders seçenekleri

Öğretmenler aynı zamanda dijital materyallerden faydalanarak kendi Van Gogh derslerini tasarlayarak LessonUp sitesi üzerinde paylaşabiliyor ve bu sayede diğer öğretmenlere de yardımcı olabiliyor.

Okulda Van Gogh
Adımları açıklayan dijital rehber

Uzaktan eğitim sürecine adapte edilen bu dersler her ne kadar öğretmenlere ve öğrencilere yönelik olarak tasarlansa da çocuklarının eğitimine katkıda bulunmak isteyen ebevenyler tarafından da kullanılabilir.

Çocuklarınızla beraber Van Gogh eserlerinin içinde bir yolculuğa çıkarak, onların eğlenerek öğrenme süreçlerine dahil olabilirsiniz.

Yabancı dil öğrenimi açısından dersler tek bir dil bilim yapısına odaklanmak yerine belirli bir görev sırası dahilinde öğrencilerin birçok yapıda pratik yapmasına olanak sağlıyor.

Tablolarla gerçekleştirilen basit bir doğru-yanlış çalışmasında bile öğrenciler bağlaçlar, bulunma durumu belirtme, geçmiş zaman yapılarını öğrenme gibi birçok konuda alıştırma yapabiliyor.

Okulda Van Gogh
The Bedroom tablosu üzerinden tasarlanan aktiviteler

Evlerimizden Van Gogh Müzesi’ne uzanan bu yolculukla beraber öğrenciler sanattan başlayan ve birçok alana yayılan derslerde kendi çalışmalarını yaparak ya da öğretmenleri tarafından gerçekleştirilen bu derslere katılarak anlamlı öğrenme sürecine dahil olabilirler.

Eğitimle sanatı buluşturan benzer bir proje olan Metkids ile tanışmak isterseniz yazımıza göz atabilirsiniz.

[button color=”red” size=”normal” alignment=”center” rel=”follow” openin=”newwindow” url=”https://www.gelecekburada.net/dijital-sanat-muzesinde-yolculuk-metkids/”]Dijital Sanat Müzesinde Yolculuk: Metkids[/button]

Sanatınız bol olsun.

Kaynak: Van Gogh Museum

Share:

administrator

Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Diller Eğitimi 4. Sınıf öğrencisi olan İrem; eğitim teknolojileri ve psikolojisi, sosyal psikoloji, dil öğreniminde teknolojinin etkisi gibi alanlarda öğrenime ve paylaşıma olan ilgisiyle beraber geleceğin nerede olduğunu araştırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir