Makine öğrenimi, derin öğrenme, sanal gerçeklik, artırılmış gerçeklik ve birçok farklı teknoloji terimi hayatımıza giriyor ve geleceğimiz için ciddi önem arz ediyor. Tüm bu terimlerin kökleri, gelecekleri ve kapsamları bir yana; bunları benimsemek, kullanabilmek ve üzerine girişimde bulunabilmek için bu konuda eğitimlerin fazlalaşmasına ihtiyacımız var. Teknolojinin eğitimine ihtiyacımız olduğu gibi girişimcilik, pazarlama ve psikoloji gibi alanlarda da eğitim; teknolojinin gelişimi açısından önem arz ediyor.

Bunların farkında olan birçok dünya üniversitesi; herkesin katılabileceği ücretsiz veya kısmi ücretli olacak şekilde eğitimler düzenliyor ve farklı sebeplerle eğitime ulaşamayan milyonlarca insana hitap ediyor. Birkaç ay önce hizmete açılan ve sitemizde bahsettiğimiz bilgeis.net de ODTÜ tarafından başlatılan ve özellikle komilerin geleceği yakalayabilmesini hedefleyen, herkese ücretsiz ve sertifikalı eğitim veren çevrimiçi eğitim sitelerinden birisiydi.

‘Online kurs arama motoru’ Class Central‘ın kurucusu Dhawal Shah, dünya üzerinde, son aylarda yayınlanmış 200 farklı üniversitenin 560 farklı ücretsiz dersini listelemiş. Bilgisayar bilimleri, matematik, programlama, veri bilimi, beşeri bilimler, sosyal bilimler, eğitim ve öğretim, sağlık, iş-ticaret, kişisel gelişim, mühendislik, sanat & tasarım ve bilim alanlarında, profesörlerin verdiği eğitimleri ücretsiz olarak alabileceksiniz.

İnternet günlük yaşamımızın bir parçası olduğundan beri yabancı dillerin -en azından İngilizce- önemi de bir o kadar arttı. Günümüzde çocuklara öğretilmeye çalışılan ilk olgu olan “bilgi edinmeyi öğrenme” becerileri de yabancı dil ile doğru orantılı olarak artıyor. Sonuçta herhangi bir konuda veriye ulaşmak istediğimizde İngilizce kullanarak Türkçe erişebileceğimiz kaynağın katbekat fazlasına ulaşabiliriz. Daha önce de yazmıştım; hem İngilizce geliştirmek hem de bu tarz güzel içerikler okuyabilmek için Medium’da zaman geçirilmesini kesinlikle tavsiye ederim.

Aşağıda; örnek gösterebilmek adına ismine göre seçtiğim ve içeriklerini incelemediğim birkaç ders bulunuyor. 200 farklı kaynaktan 560 dersin listesi için buraya bakabilirsiniz.

 

Kaynak: FreeCodeCamp.Medium

Share:

administrator

1997’de Nevşehir-Ortahisar’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde Basım Teknolojileri eğitimi görüyor. Gazeteciliğe ve doğru bilgi alma hakkına inanan Hasan, bir Onaran olarak sosyal inisiyatifin ve eğitimin gücüne inanıyor, geleceğin nerede olduğunu araştırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir