Günümüzde gelişen teknolojilerin sağlık alanındaki kullanımı bizim için şüphesiz en önemli kullanım alanlarından birisi.
2014 yılında Google’a katılan ve son üç yılda, klinik ihtiyaçları gidermek için uzman bir ekip oluşturan DeepMind; göz hastalığını uzmanlardan daha hızlı ve doğru bir şekilde saptamak; kanser radyoterapi tedavisini saatler yerine saniyeler içinde planlamak ve elektronik kayıtlardan hastaların ‘kötüye gidişini’ tespit etmek için çalışmalar yaptı/yapıyor. Bunlara son eklenen proje ise doktorlara ve hastalara asistanlık yapan bir yapay zeka oldu.
Yayınladığı blog yazısında proje detayları hakkında fazla bilgi vermeyen DeepMind, bu işle ilgilenen Streams takımının Google’a katıldığını ve projenin genişletildiğini açıkladı. Takımın Londra’da kalacağı ve projedeki hasta verilerinin gizliliği, tüm bilgi yönetimindeki akışındaki güvenliğin hem iş ortakları hem de kendileri açısından en büyük öncelik olduğu gibi detaylar da belirtilmiş.
“Gelecek yıllarda, bilim insanlarının protein katlamadan görüntü analizine, potansiyel olarak tıbbi tanının kolaylaşmasına, ilaç keşfine ve çok daha fazlasını içeren, farklı konularda, dönüştürücü ilerlemeler sağlamalarına yardımcı olmayı umuyoruz. Dünyadaki hastaların ve klinisyenlerin bu yolculuğunda, hem DeepMind olarak hem de Google olarak, rol almaktan heyecan duyuyoruz.”