Lojistik şirketi UPS’in bir yan kuruluşu olan UPS Flight Forward, ABD’de ve dünya çapında çok amaçlı teslimat uçağı filosu oluşturmak amacıyla Alman drone şirketi Wingcopter ile ortaklık kurdu. Ekim ayında Flight Forward paket teslimatı amacıyla etkin bir şekilde “drone havayolu” işletebilmek için Federal Havacılık İdaresi’nden onay aldı. Şirket, Wingcopter’in etkileyici insansız uçak teknolojisi ve uzun mesafede paket teslimi konusunda mükemmel bir performans sergilemesini göz önünde bulunduruyor. Halihazırda Wingcopter, 120 kilometrelik mesafede saatte 72 kilometreye kadar rüzgar faktörünü de içeren koşullarda saatte 241 kilometre hızına ulaşabilen elektrikli bir dikey kalkış ve iniş uçağı olan evTOL‘u tasarladı bile.

Wingcopter‘in ana avantajı ise gezinme ve dikey kalkış modundan, kalabalık alanlarda kullanılabilmesi için daha uygun olan düşük gürültülü bir ileri uçuş moduna geçmesine izin veren tasarımı. Buna yağmur ve şiddetli rüzgarlar dahil olmak üzere zorlu hava şartlarına dayanıklı eğimli rotor elektrik motorunu da ekleyince işbirliği yapmak için uygun bir aday haline geliyor.

“Wingcopter ile işbirliğimiz yeni kullanım durumlarında drone teslimatına başlamamıza yardımcı olacak. UPS Flight Forward olarak müşterilere hizmet etme ve drone teslimatındaki liderliğimizi genişletmek için bir teknoloji ortakları ağı oluşturuyoruz.”

-UPS İleri Teknoloji Grubu Başkan Yardımcısı Bala Ganesh

Wingcopter bu yılın başında Merck ile yaptığı otonom evTOL’larının ilaç şirketinin Darmstadt’taki çeşitli ofis konumları arasında küçük paketler taşıması gibi girişimleriyle drone’ların ticari ortamlarda nasıl çalışabileceğini zaten herkese göstermişti. Ayrıca bu araçlar ulaşılması zor alanlara kritik tıbbi malzeme ve hayat kurtaran ekipman sağlamak amacıyla UNICEF ve diğer yardım kuruluşlarıyla ortaklıklar da yaptı.

Bu işbirliği her iki şirket adına da ABD’de ticari teslimat yapmak için Wingcopter’in uçağının onaylanmasıyla başlayacak. Bu da çeşitli endüstriler dahil olmak üzere sağlık hizmetlerinden misafirperverliğe çeşitli amaçlara hizmet edecek ek uçak tiplerinin geliştirilmesinin de önünü açacak gibi görünüyor.

Kaynak: Interesting Engineering

Share:

administrator

Yıldız Teknik Üniversitesi Kontrol ve Otomasyon Mühendisliği 4. sınıf öğrencisi olan Kardelen, yeni filmler ve müzikler keşfetmenin yanında teknolojik yenilikleri takip etmekten büyük keyif alıyor ve kendisine ilginç gelen şeyleri Gelecek Burada için yazıyor çiziyor, hatta bizzat Gelecek Burada'nın podcast yayınlarını yürütüyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.