Gezegenimiz eski gücünü kaybetmeye devam ederken ülkeler hem enerji tasarrufu hem de maddi tasarruf sağlayabilmek için çaba sarf ediyorlar.

Teknoloji konusunda öncülük eden ülkelerden birisi olan Çin, 2020 yılında yerleşecek, 2022 yılında çalışmaya başlayacak bir yapay ay projesi üzerinde çalışıyor.

Ay ışığından 8 kat daha etkili olacağı söylenen ve sokak lambaları ile diğer hükümet kaynaklı aydınlatma sistemlerinin yerini alması planlanan yapay , 10 ile 80 kilometre arasında bir alanı aydınlatabilecek.

Temsili görsel (Shutterstock)

2022 itibariyle 3 dev ayna ile yörüngede yerini alacak olan ışık kaynağı güneş ışığını Dünya’da istenilen (anlık olarak değiştirilebilir) noktaya yansıtabilecek.

Dünya’ya uzaklığı 380.000 kilometre olan Ay’ın askine sadece 500 km uzaklığa yerleşecek olan yapay ayın sadece 50 kilometrelik bir alanda 1.2 milyar yuanlık tasarruf sağlayacağı iddia ediliyor. Hayvanları veya bitkileri kötü etkileyeceği endişelerine de gerek olmadığını söyleyen Çengdu Uzay Araştırmaları ve Mikroelektronik Teknolojileri Dairesi Başkanı Wu Chunfeng, bu proje sayesinde doğal afetlerden sonra yaşanan elektrik kesintileri sırasında ışık kaynağının kesilmeyeceğini vurgulamış.

Not: Kapak görseli temsilidir. Projeye dair herhangi bir fotoğraf yayınlanmadı.

Kaynak ve ileri okuma: TheGuardian

Share:

administrator

1997’de Nevşehir-Ortahisar’da doğdu. Marmara Üniversitesi’nde Basım Teknolojileri eğitimi görüyor. Gazeteciliğe ve doğru bilgi alma hakkına inanan Hasan, bir Onaran olarak sosyal inisiyatifin ve eğitimin gücüne inanıyor, geleceğin nerede olduğunu araştırıyor.

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.