ChatGPT çıktığı ilk günden beri yapay zekâ alanında adını sıkça duyurdu. Fakat var olan sınırları bu teknolojinin bir adım öne çıkmasını engellemekte Mevcut haliyle verilerinin büyük ölçüde sınırlı olması ve güncel bilgiler için internet üzerinde arama yapamaması onun bir anlamda zamanda sıkışmış durumda olduğunu gösteriyor.
Yine de tüm bu sınırlara rağmen kendi özellikleriyle birlikte bir internette arama yapabilen ve sizi sonsuz bir bağlantı listesini tarama zahmetinden kurtaran bir sohbet robotu olmayı vadediyor. Bu noktada geliştirilen, aynı zamanda ChatGPT’nin ne kadar yararlı olabileceği konusunda devrim yaratan Chromium tabanlı tarayıcı uzantısı WebChatGPT şimdilik var olan sınırlamaları aşmanın bir yolu olarak görülebilir.
WebChatGPT uzantısı ChatGPT dil modelinin çalışabilirliğini büyük ölçüde artırırken aynı zamanda kaynakların doğrulanmasını ve bilgilerin meşruluğunu görev bilinci haline getiriyor. Bununla birlikte, Web ChatGPT bilgilerin ne zaman güncelliğini yitirmiş olabileceğine işaret ederek, size araştırmanıza başlamanız için URL’ler, bağlamsal alıntılar ve tarihler sunabiliyor. Bu sayede bir tarayıcı uzantısı olan WebChatGPT ile aramalarımız sonucunda elde ettiğimiz bilgileri daha da zenginleştirebiliriz. Yani elimizdekilerden yola çıkarak WebChatGPT’nin yapay zekâ alanında oyunun kurallarını değiştiren bir unsur olarak konumlanacağını öngörebiliriz.
Ayrıca daha güçlü ChatGPT Chrome uzantıları ile üretken yapay zekâ teknolojisinin işlevlerini genişleterek harikalar yaratabilirsiniz. Bunlardan birkaçını sizin için sıralayalım.
ChatGPT deneyimimizi zenginleştirecek bazı özel uzantılar

1. Google için ChatGPT
Google ve diğer arama motorlarının yanı sıra ChatGPT’den gelen yanıtları gösteren açık kaynaklı bir uzantı.
2. ChatGPT ile özetleyin
OpenAI’nin ChatGPT’sini kullanarak herhangi bir metni özetleyebilirsiniz. Böylece gün içerisinde okumanız gereken haberler, araştırma raporlarını, blogları veya uzun makaleleri daha kolay tüketme şansını elde edersiniz. Sayfadan ayrılmadan uzun metinlerin ana fikirrlerini sadece tek bir tıklama ile almak, teknolojinin bir hediyesi.
3. ChatGPT için Ses Kontrolü
Bu uzantı ile birlikte, tıkladığında sesinizi kaydedecek ve sorunuzu ChatGPT’ye gönderecek fazladan bir düğme ekleyebilirsiniz. Böylece tıpkı Siri, Google Asistan’da olduğu gibi sorularınıza yanıtlar alabilirsiniz.
4. ChatGPT Writer – Gmail için e-posta yazarı
Bu uzantı ile birlikte ChatGPT’ye gireceğiniz birkaç anahtar kelimeyi referans alan e-postalar veya yanıtlar oluşturabilirsiniz.
5. Glasp: Sosyal Web Vurgulayıcı ve Not Alma
Bu uzantı ile internet sitesindeki metni vurgulayabilir, notlar alabilirsiniz.
6. TwitterGPT
Bu uzantı ile tweet ya da mention’lara ChatGPT ile yanıt verebilirsiniz.
Bu özel uzantıların modern, profesyonel ve eğlence endüstrilerine uyarlandığını görmek ilginç bir deneyim olabilir. ChatGPT ve bu yeni tarayıcı uzantıları kullanmadan önce bulduğunuz bilgilerin doğruluğundan ChatGPT’nin veya OpenAI’nin sorumlu olmadığını unutmayın. Sonuçta söz konusu uzantılar akıllı bir robota değil, bir dil modeline dayanıyor. İşlevsel teknolojik gelişmelerin ardındaki zekânın sizi veya bizi harekete geçiren zekâ ile aynı olmadığını düşünmek, içimizdeki kuşkuyu daima ayakta tutacak.
Yazar: Makbule Karabıkcı