Tarım ve Bahçıvanlık Geliştirme Kurulu‘na göre çiftçiler hâlâ bir hayvanın kesime ne zaman hazır olduğuna karar vermek için görsel değerlendirmelere ve tecrübelere güveniyor. İngiltere merkezli Breedr çiftçileri, endüstrinin önde gelen çiftçileri hâline gmek ve sürdürülebilir bir endüstri oluşturmak için akıllı sözleşmeler, yapay zekâ ve makine öğrenimi kullanarak hayvancılık pazarını teknolojik bir boyuta taşıyor.

Şirket, herkesin en iyi teklifi alabilmesi için çiftçiler, işlemciler ve perakendeciler arasında bir köprü kuruyor. Müşterilerin talep ettiği özelliklere göre istediği hayvanı seçebilmesi, çiftçilerin kendi üretimlerini kıyaslamasını sağlıyor.

 

 

Breedr tüm hayvancılık sürecini dijitalleştireceğini ve çiftçilere ürünlerini sunmaları için iç görüler sunacağını söylüyor. Bahsedilen iç görü hayvanların et, süt, deri, yün gibi özelliklerini en verimli derecede elde edebilmek için yüksek performans tarihi tahminlerini içeriyor ve böylece çiftçilerin daha kârlı yavrular elde etmesini sağlıyor. Şu anda kesim için ortalama sığır yaşı 29 ayı buluyor. Yetiştirme konusunda iyileştirilmiş doğruluk oranları çiftçilerin sığırlar için optimum toplama süresini 15 aya indirgeyebileceği anlamına geliyor. Üreticilerin hayvancılık hakkında zengin veriye sahip olmaları sürece doğrudan değer katmanın bir yolu olarak görülüyor.

Bir çiftçi kârlılığını artırmak için hali hazırda piyasada olan veri odaklı araçları kullanabilir. Ancak Breedr bu verilerin yanı sıra hayvanların aşırı beslenmesine ve kötü üremesine neden olan çevresel etkileri ve atıkları azaltacağını vaat ediyor. Bununla birlikte yem maliyetlerini azaltıyor ve bakım sırasında kullanılan enerjiden büyük ölçüde tasarruf edilmesini sağlıyor.

Tarım ve Hayvancılıkta Teknoloji Devrimi

Avrupa Birliği Komisyonu tarafından paylaşılan raporda tarımda yeni teknolojilere yatırım, genç çiftçilere destek ve Afrika ülkeleri ile yapılan işbirliklerine vurgu yapılmış ve Avrupa kıtasının iklim değişikliği konusundaki faaliyetlerde dünyanın bir numarası olduğu hatırlatılmıştı.

Öte yandan Rusya’da gördüğümüz; ineklerin süt verimini artırmayı amaçlayan sanal gerçeklik (VR) projesi de bize yakın geleceğe dair güzel bir ipucu vermişti.

Vegan ve vejeteryan insanlar ile uzay araştırmacılarının çabaları ile ortaya çıkan vegan et endüstrisi de yakın gelecekte hayvanlara besin kaynağı olarak olan ihtiyacımızı bir hayli düşürebilir.

Kaynak: verdict

Share:

administrator

96'da İstanbul'da doğdu, Marmara Üniversitesi Basım Teknolojileri bölümünde yüksek lisanına devam ederken İş Geliştirme alanında çalışıyor. Sonunda soru işareti olan her şeye ilgi duyarken geleceğin nerede olduğunu araştırıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir